KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜS, kÜTAHYA / Türkiye
084f159a1e989277186ef12d6d05b41c_

DPÜ BORSAM ve DPÜ İLTEM Bor Çalıştayı’nda

DPÜ BORSAM ve DPÜ İLTEM, Bor Çalıştayı’na katıldı.

Yükseköğretim Kurulunun desteği ve Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunun (TENMAK) katkıları ile ilk defa düzenlenen Bor Çalıştayı, Eti Maden’in yeni yerleşkesi Bor Kampüs’ün merkezinde gerçekleştirildi. Çalıştayda, üretim, pazarlama ve lojistik faaliyetlerinde inovasyon ve Ar-Ge odağındaki konular ele alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Eti Maden ile TENMAK Ulusal Bor Araştırma Enstitüsünden (BORSAM) yetkililer, ilgili sanayiciler, 200’ü aşkın üniversite ile bünyelerindeki enstitü, araştırma merkezleri ve teknokentleri bir araya getiren çalıştaya üniversitemizden Prof. Dr. Mustafa Tuncer, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Biçer ve Arş. Gör. Sait Altun katıldı.

Çalıştayın temel odak noktası ülkemizde ve dünyada bor ürün ve teknolojilerinin geniş bir şekilde kullanımını, yeni bor ürünlerinin üretimini ve geliştirilmesini gerçekleştirmek için gerekli bilimsel ortamı sağlamak, bor ve ürünlerini kullanan ve bu alanda araştırma yapan kişiler ile iş birliği yapmak, koordine etmek ve bu araştırmalara katkı sağlamak olarak belirlendi.

Çalıştayda, üniversitemiz adına yeni iş birlikleri oluşturma ve projeler ile ilgili karşılıklı bilgi alışverişi adına verimli görüşmelerde de bulunuldu.