KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜS, kÜTAHYA / Türkiye
1

TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI PROJESİ KAPSAMINDA KÜTAHYA BİLİM VE SANAT MERKEZİNİN MERKEZİMİZE ZİYARETİ

TÜBİTAK 4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amacıyla, katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen  KÜTAHYA BİLSEM MODÜLER BİLİM KAMPI-2 projesinde meslek lisesi öğrencilerinin Bilim, Doğa, Fen, Mühendislik, Teknoloji ve Matematik gibi farklı disiplinler arası işbirliği yapılarak hazırlanan etkinlikler yoluyla bilimsel bilginin ve bilimsel düşünce süreçlerinin içselleştirmelerini sağlamak ve meslek liselerine yönelik olarak oluşan olumsuz algıları pozitif yönde değiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla Kütahya il merkezinde meslek liselerinde öğrenim gören 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılında 9. sınıfa devam eden 25 öğrenci ve rehber öğretmenleri ile Merkez Müdürlüğümüze ziyarette bulunmuşlardır.

Merkezimiz toplantı salonunda İleri Teknolojiler Merkezi ile ilgili sunum yapılmış, akabinde ise Laboratuvarlarımızı gezerek cihaz ve ekipmanlar tanıtılmıştır            Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette DPÜ İleri Teknolojiler Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürsel YANIK ile beraberindeki heyet Başkan IŞIK’ı tebrik ederek yeni görevinde başarılarının devamını diledi. Ayrıca ziyarette Öğr. Gör. Adem DÖNMEZ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’a projelerinin yer aldığı karikatürü hediye etti.
              Misafirlerini makamında ağırlayan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, konuklarına nezaketlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Haber Görselleri